Reseptit

Feta-kaalisalaatti

Feta-kaalisalaatti on kesäisten grilliruokien ykköslisuke. Suolainen juusto tekee siitä vastustamattoman.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Feta-kaalisalaatti

  • 1 pieni varhaiskaali
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • tuoretta mustapippuria myllystä
  • 150 g fetajuustoa murennettuna

Valmistusohje

Feta-kaalisalaatti tehdään helposti näin:

1. Suikaloi varhaiskaali ja laita se kulhoon. Ripottele joukkoon suola ja puristele kaalisuikaleita käsin hieman pehmeämmäksi. Jätä tekeytymään.

2. Suikaloi kurkku ja punasipuli.

3. Kaada kaalista mahdollisesti irronnut neste pois kulhosta ja lisää kaalin sekaan kurkku- ja sipulisuikaleet sekä kaikki muut aineet fetajuustoa lukuun ottamatta.

4. Sekoita maut hyvin sekaisin ja kaada kaalisalaatti tarjoiluastiaan.

5. Murenna pinnalle fetajuusto ja koristele feta-kaalisalaatti muutamalla mintunlehdellä.

Katso myös: Kesän paras kaalisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Hölskykaalisalaatti

X