Fetajuustolla täytetty karitsan paahtopaisti
Fetajuustolla täytetty karitsan paahtopaisti on maukas ja tyylikäs ruoka. Perunamurska on helppo ja herkullinen tapa tarjota perunaa.
Ainekset
Täytetty karitsan paahtopaisti
- 4 kpl karitsan paahtopaistia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4-8 kpl cocktailtikkuja
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
Täyte
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl minttua hienonnettuna
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta
- 150 g fetajuustoa muruina
- 1/4 tl mustapippuria
Perunamurska
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2-1 dl oliiviöljyä
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Täytetty karitsan paahtopaisti tehdään helposti näin:
1. Laita ensin kuoritut perunat kiehumaan.
2. Ota karitsan paahtopaistit huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista. Sipaise pinnat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa paisteihin vaakasuunnassa terävällä veitsellä viilto niin, että syntyy tasku.
3. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa valkosipulisilppu, minttu, sitruunan kuoriraaste ja fetajuusto. Mausta mustapippurilla.
4. Täytä paistit fetaseoksella ja sulje cocktailtikuilla.
5. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista paistit molemmin puolin. Kypsennä ne loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. Kääri karitsan paahtopaisti hetkeksi folioon ennen tarjoilua.
6. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja murskaa perunat perunasurvimella. Sekoita joukkoon suola, oliiviöljy ja kevätsipuli.
7. Tarjoa fetajuustolla täytetty karitsan paahtopaisti kevätsipulilla maustetun perunamurskan kera.
Vinkki: Kokeile myös karitsan paahtopaistia ja gratinoitua parsaa
Lue myös Kotiliesi.fi: Paahtopaisti lisukkeineen sopii sunnuntairuoaksi – näin eri tavoin sen voit valmistaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous