Filippiiniläinen adobo-kana
Filippiiniläine adobo-kana kypsennetään soija-etikkaliemessä. Kaikki mausteet ovat tuttuja, ja ruoan tekeminen on helppoa. Broileri hautuu hellalla hiljalleen kypsäksi reilussa puolessa tunnissa, ja se tarjotaan herkullisessa liemessään riisin kanssa.
Ainekset
Filippiiniläinen adobo-kana
- 4 broilerin koipi-reisipalaa tai 8 broilerin koipea
- 1 chilipalko
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl soijakastiketta
- 1/2 dl fariinisokeria
- 2 laakerinlehteä
- 1 rkl kokonaisia mustapippureita
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Filippiiniläinen adobo-kana valmistuu helposti näin:
1. Viipaloi tai hienonna chili. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita minuutin ajan öljyssä isossa paistokasa- rissa tai paistinpannulla. Nosta pannu pois levyltä, lisää chili, viinietikka, soijakastike, fariinisokeri, mausteet ja vesi. Sekoita hyvin ja laita broilerit liemeen maustumaan vähintään tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään. Siinä tapauksessa siirrä pannu jääkaappiin peitettynä.
2. Nosta pannu levylle. Kuumenna ruoka kiehuvaksi. Peitä pannu tai paistokasari joko kannella tai foliolla. Anna broilerin kypsyä hiljalleen noin 35 minuuttia välillä paloja käännellen.
3. Ota broilerit pois liemestä ja keitä lientä kokoon, kunnes se sakenee hieman. Laita broilerit takaisin kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa filippiiniläinen adobo-kana keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki! Valmista kylkeen myös aasialainen salaatti.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 5/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Korealaisittain maustettu kokonainen broileri
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous