
Fondant-perunat
Juhlavat fondant-perunat ovat herkullisia lisukkeita liharuokien seuraksi. Tarjoile perunat talven juhlapöydässä tai vaikka jouluaterialla.
Ainekset
Fondant-perunat
- 6 isoa jauhoista perunaa
- 1 rkl öljyä
- hiutalesuolaa
- mustapippuria
- 100 g voita
- 1 oksa rosmariinia
- n. 2 dl kasvis- tai kanalientä
Valmistusohje
Fondant-perunat tehdään helposti näin:
1. Kuori perunat ja puolita poikittain. Leikkaa perunan puolikkaiden päästä pois viipale. Laita perunat kylmään veteen noin tunniksi. Kuivaa perunat hyvin ennen paistamista.
2. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuumenna öljy valurautapannulla liedellä. Paista perunoiden ala- ja yläpinnat hyvin ruskeiksi. Lisää pannulle voi ja rosmariinin oksa. Valele perunoita voisulalla ja paista pari minuuttia. Kaada pannulle sen verran lientä, että se ulottuu noin puoleen väliin perunoita. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.
3. Laita fondant-perunat pannussa uuniin. Kypsennä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoile fondant-perunat esimerkiksi poronfileen ja hehkuviinikastikkeen kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mainettaan parempi peruna: Tutustu suosikkivihanneksen terveysvaikutuksiin ja nappaa herkulliset reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous