poronfilee ja hehkuviinikastike
Reseptit

Fondant-perunat

Juhlavat fondant-perunat ovat herkullisia lisukkeita liharuokien seuraksi. Tarjoile perunat talven juhlapöydässä tai vaikka jouluaterialla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fondant-perunat

  • 6 isoa jauhoista perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g voita
  • 1 oksa rosmariinia
  • n. 2 dl kasvis- tai kanalientä

Valmistusohje

Fondant-perunat tehdään helposti näin:

1. Kuori perunat ja puolita poikittain. Leikkaa perunan puolikkaiden päästä pois viipale. Laita perunat kylmään veteen noin tunniksi. Kuivaa perunat hyvin ennen paistamista.

2. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuumenna öljy valurautapannulla liedellä. Paista perunoiden ala- ja yläpinnat hyvin ruskeiksi. Lisää pannulle voi ja rosmariinin oksa. Valele perunoita voisulalla ja paista pari minuuttia. Kaada pannulle sen verran lientä, että se ulottuu noin puoleen väliin perunoita. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.

3. Laita fondant-perunat pannussa uuniin. Kypsennä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoile fondant-perunat esimerkiksi poronfileen ja hehkuviinikastikkeen kera.

Katso myös: Vastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Mainettaan parempi peruna: Tutustu suosikkivihanneksen terveysvaikutuksiin ja nappaa herkulliset reseptit

X