Friteerattu munakoiso
Friteerattu munakoiso sopii alkuruoaksi tai pikkusyötäväksi tapaslautaselle. Munakoisotikut ovat parasta vastapaistettuina hunajan kanssa.
Ainekset
Friteerattu munakoiso
- 1 munakoiso
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl olutta tai valkoviiniä
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
Paistamiseen
- rypsiöljyä
Lisäksi
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoiso reilun sentin paksuisiksi tikuiksi. Ripottele tikuille suolaa ja anna seistä noin 10 minuuttia. Painele tikut kuiviksi talouspaperilla.
2. Sekoita kuorrutustaikina jauhoista, nesteestä, kananmunasta ja suolasta.
3. Kuumenna reilu sentin kerros öljyä paistinpannulla. Kasta tikut taikinaan ja paista ne kauniin ruskeiksi kolmessa erässä välillä käännellen.
4. Tarjoa friteerattu munakoiso vastapaistettuna hunajan kanssa.
Katso myös: Munakoisopihvit
Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous