Reseptit

Friteerattu munakoiso

Friteerattu munakoiso sopii alkuruoaksi tai pikkusyötäväksi tapaslautaselle. Munakoisotikut ovat parasta vastapaistettuina hunajan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Friteerattu munakoiso

  • 1 munakoiso
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl olutta tai valkoviiniä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso reilun sentin paksuisiksi tikuiksi. Ripottele tikuille suolaa ja anna seistä noin 10 minuuttia. Painele tikut kuiviksi talouspaperilla.

2. Sekoita kuorrutustaikina jauhoista, nesteestä, kananmunasta ja suolasta.

3. Kuumenna reilu sentin kerros öljyä paistinpannulla. Kasta tikut taikinaan ja paista ne kauniin ruskeiksi kolmessa erässä välillä käännellen.

4. Tarjoa friteerattu munakoiso vastapaistettuna hunajan kanssa.

Katso myös: Munakoisopihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso uunissa

X