
Garam masalalla maustettu kikherne-munapannu
Ruokaisa kikherne-munapannu sopii yhtä hyvin lounaaksi kuin maittavaksi brunssiruoaksikin rapekuorisen leivän kera tarjottuna. Valuvaksi jätetyt kananmunankeltuaiset toimivat pannun kastikkeena.
Kananmuna on yksi parhaista kotikeittiön raaka-aineista. Poimi seitsemän helppoa ja herkullista kananmunaruoan ohjetta.
Ainekset
Garam masalalla maustettu kikherne-munapannu:
- 1 tlk (310 g) kikherneitä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- 1/2 tl jauhettua chiliä
- 1/2 tl suolaa
- 4 kananmunaa
- 5 dl babypinaattia
- 1/2 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 100 g feta- tai salaattijuustoa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy. Lisää joukkoon kikherneet, hunaja, garam masala, chili ja suola. Paista keskilämmöllä sekoitellen viitisen minuuttia.
3. Tee kikhernepaistokseen neljä koloa. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja valuta pannulle kolon sisälle. Peitä paistin pannu kannella ja anna munien kypsyä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta pannu liedeltä.
4. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Mausta kananmunat ripauksella suolaa. Nosta paistoksen päälle pinaatinlehtiä, tomaatteja ja murusteltua fetaa. Rouhaise pinnalle hieman mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous