kikherne-kananmunapannu
Kananmuna on yksi parhaista kotikeittiön raaka-aineista. Poimi seitsemän helppoa ja herkullista kananmunaruoan ohjetta.
Reseptit

Garam masalalla maustettu kikherne-munapannu

Ruokaisa kikherne-munapannu sopii yhtä hyvin lounaaksi kuin maittavaksi brunssiruoaksikin rapekuorisen leivän kera tarjottuna. Valuvaksi jätetyt kananmunankeltuaiset toimivat pannun kastikkeena.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Garam masalalla maustettu kikherne-munapannu:

  • 1 tlk (310 g) kikherneitä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 1/2 tl jauhettua chiliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl babypinaattia
  • 1/2 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 100 g feta­- tai salaattijuustoa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy. Lisää joukkoon kik­herneet, hunaja, garam masala, chili ja suola. Paista keskiläm­möllä sekoitellen viitisen mi­nuuttia.

3. Tee kikhernepaistokseen neljä koloa. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja valuta pan­nulle kolon sisälle. Peitä paistin­ pannu kannella ja anna munien kypsyä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta pannu liedeltä.

4. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Mausta ka­nanmunat ripauksella suolaa. Nosta paistoksen päälle pinaa­tinlehtiä, tomaatteja ja murus­teltua fetaa. Rouhaise pinnalle hieman mustapippuria.

X