Glögiomenat
Glögiomenat on joulun paras jälkiruoka. Annos kruunataan kauramurulla ja tarjoillaan itse tehdyn jogurttipehmiksen kera.
Ainekset
Glögiomenat
- 4 kotimaista omenaa
- 3 dl glögijuomaa
- 1/2 sitruunan mehu
Muruseos
- 2 rkl margariinia tai voita
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/2 tl kanelia
Jogurttipehmis
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
- karpaloita
Valmistusohje
Glögiomenat tehdään helposti näin:
1. Kuori omenat halutessasi, ja puolita ne. Poista siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kuumenna glögi kattilassa, ja mausta sitruunamehulla. Keitä omenalohkoja glägissä muutamassa erässä pari minuuttia. Anna maustua glögissä jääkaapissa tarjoiluun asti.
2. Sulata rasva kattilassa. Lisää mantelirouhe, kaurahiutaleet ja sokeri. Paahda seosta samalla sekoitellen, kunnes se rapeutuu ja ruskistuu hieman. Lisää kaneli, ja kaada muruseos jäähtymään lautaselle.
3. Vatkaa sokerit jogurtin sekaan esimerkiksi metallikulhossa. Laita kulho pakastimeen noin tunniksi. Vatkaa jogurttia kerran jäätymisen aikana. Ota kohmeiseksi jäätynyt jogurtti pois pakastimesta ja vatkaa voimakkaasti vielä kerran. Tarjoa heti omenalohkojen ja kaura-mantelimurun kanssa. Viimeistele glögiomenat karpaloilla.
Katso myös: Kookosomenat
Katso myös Kotiliesi.fi: Punaviinipäärynät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous