Reseptit

Gluteeniton mansikka-juustotäytekakku

25.5.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Perinteisen täytekakun ja ikisuosikki juustokakun yhdistelmässä maistuu veikeästi kuusenkerkkä.

Ainekset

Taikina:

4 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja TAI 1 dl perunajauhoja + 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kuusenkerkkäjauhetta (Kerkkä)
1 tl leivinjauhetta

Voiteluun:

1 rkl voita
1 rkl gluteenittomia korppujauhoja

Kostutus:

1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunan mehua

Lisäksi:

n. 3 dl tomusokerilla maustettua, soseutettua mansikkaa
mansikoita
marenkeja
kuusenkerkkiä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokeri- vaahtoon kevyesti sekoittaen.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (n. 18 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

4. Kiehauta kostutusliemi ja anna jäähtyä.

5. Tee juustotäyte. Vatkaa tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi. Mausta sitruunalla.

6. Leikkaa kakkupohja vuoan koosta riippuen kolmeen tai neljään osaan. Kostuta pohjat tasaisesti maun mukaan ja täytä juustotäytteellä sekä lohkotuilla mansikoilla. Koristele ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa.

7. Tarjoile kakku mansikkakastikkeen kera.