
Gluteeniton mansikka-juustotäytekakku
Perinteisen täytekakun ja ikisuosikki juustokakun yhdistelmässä maistuu veikeästi kuusenkerkkä.
Perinteisen täytekakun ja ikisuosikki juustokakun yhdistelmässä maistuu veikeästi kuusenkerkkä.
Ainekset
Taikina:
- 4 isoa kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl perunajauhoja TAI 1 dl perunajauhoja + 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 rkl kuusenkerkkäjauhetta (Kerkkä)
- 1 tl leivinjauhetta
Voiteluun:
- 1 rkl voita
- 1 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Kostutus:
- 1 1/2 dl vettä
- 1 1/2 dl sokeria
Täyte:
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
Lisäksi:
- n. 3 dl tomusokerilla maustettua, soseutettua mansikkaa
- mansikoita
- marenkeja
- kuusenkerkkiä
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokeri- vaahtoon kevyesti sekoittaen.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (n. 18 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Kiehauta kostutusliemi ja anna jäähtyä.
5. Tee juustotäyte. Vatkaa tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi. Mausta sitruunalla.
6. Leikkaa kakkupohja vuoan koosta riippuen kolmeen tai neljään osaan. Kostuta pohjat tasaisesti maun mukaan ja täytä juustotäytteellä sekä lohkotuilla mansikoilla. Koristele ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa.
7. Tarjoile kakku mansikkakastikkeen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous