12.3.2014

Gluteenittomat mokkapalat

Teksti: Johanna Nikama

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mokkaaloja on mahdotonta vastustaa. Ikisuosikki onnistuu myös gluteenittomana.

Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
2 tl leivinjauhetta
1.5 dl sulatettua rasvaa
1.5 dl maitoa

kuorrutus:

300 g kaakaotomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl kahvia
0.5 dl sulatettua rasvaa

pinnalle:

nonparelleja tai karkkeja

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään jauhoseos, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu rasva sekä maito ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

4. Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja tai karkkeja. Anna jäähtyä ja leikkaa levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.

Taikinasta tulee noin 16 – 20 palaa.

Vinkki: Mokkapaloista saa myös laktoosittomia, kun käytät niihin laktoositonta margariinia ja maitoa.

Kommentit (1)

mokkapaloista saa myös täysin maidottomia, kun käyttää kaura- soija- tai riisimaitoa sekä maidotonta margariinia. 🙂




0



0

mokkapaloista saa myös täysin maidottomia, kun käyttää kaura- soija- tai riisimaitoa sekä maidotonta margariinia. 🙂




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *