Gnocchikeitto
Gnocchikeitto mukailee amerikkalaisesta lohturuokien klassikkokeittoa, kermaisesta chowderia, mutta perunat korvataan perunagnoccheilla.
Ainekset
Gnocchikeitto
- 1 porkkana
- 1/2 pieni purjo
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 2 tl kuivattua yrttisekoitusta
- 1 tl curryjauhetta
- 1/4 tl cajun-mausteseosta
- 250 g perunagnoccheja
- 1 dl maissinjyviä suolaliemessä
- 2 dl ruokakermaa
Lisäksi
- 1 pieni ruukku basilikaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi paloiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi.
2. Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, purjo, valkoviini ja tomaattipyree. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja mausteet. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Lisää perunagnocchit ja maissit. Keitä keskilämmöllä poristen noin 5 minuuttia.
3. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Viimeistele gnocchikeitto hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla.
Vinkki! Löydät gnocchit pastahyllystä. Keittoon uppoaa puolet gnocchipussista. Jäljelle jääneet gnocchit voit joko pakastaa seuraavaa kertaa varten tai paistaa parin päivän sisällä pannulla öljyssä tuoreiden yrttien, esimerkiksi salvian kanssa.
Katso myös: Gnocchisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchivuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous