Reseptit

Gnocchikeitto

Gnocchikeitto mukailee amerikkalaisesta lohturuokien klassikkokeittoa, kermaisesta chowderia, mutta perunat korvataan perunagnoccheilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gnocchikeitto

  • 1 porkkana
  • 1/2 pieni purjo
  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 2 tl kuivattua yrttisekoitusta
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/4 tl cajun-mausteseosta
  • 250 g perunagnoccheja
  • 1 dl maissinjyviä suolaliemessä
  • 2 dl ruokakermaa

Lisäksi

  • 1 pieni ruukku basilikaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi paloiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi.

2. Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, purjo, valkoviini ja tomaattipyree. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja mausteet. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Lisää perunagnocchit ja maissit. Keitä keskilämmöllä poristen noin 5 minuuttia.

3. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Viimeistele gnocchikeitto hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla.

Vinkki! Löydät gnocchit pastahyllystä. Keittoon uppoaa puolet gnocchipussista. Jäljelle jääneet gnocchit voit joko pakastaa seuraavaa kertaa varten tai paistaa parin päivän sisällä pannulla öljyssä tuoreiden yrttien, esimerkiksi salvian kanssa.

Katso myös: Gnocchisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchivuoka

X