gratinoitu sipulikeitto
Reseptit

Gratinoitu sipulikeitto

Gratinoitu sipulikeitto tarjoillaan perinteiseen tapaan soseutettuna. Gratinoitunut juustokuorrutus tuo keittoon makua ja rakennetta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoitu sipulikeitto:

  • 1 kg sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3-5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1,2 l sieni- tai kasvislientä tai vettä
  • 100 g gruyerejuustoraastetta

Valmistusohje

Gratinoitu sipulikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi peruna.

2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota kunnes ne pehmenevät. Lisää perunat ja timjami. Kääntele pariminuuttia ja lisää sitten siirappi, suola, mustapippuri sekä liemi tai vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljaa poreillen noin 40 minuuttia.

3. Soseuta sipulikeitto tasaiseksi ja tarkista maku.

4. Jaa sipulikeitto uunin kestäviin kulhoihin ja ripottele pinnalle gruyereraaste. Gratinoi uunissa grillivastusten alla 3–5 minuuttia. Tarjoile gratinoitu sipulikeitto hyvän leivän kera.

Katso myös: Perinteinen sipulikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi:  Karamellisoitu sipuli – syksyn ihanin lisuke hurmaa herkkusuut

X