Reseptit

Grillattu kesäkurpitsa-fetasalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-fetasalaatti on raikas ja herkullinen. Salaatti toimii erinomaisesti grilliruokien lisukkeena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu kesäkurpitsa-fetasalaatti

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1+3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 150 g fetajuustoa

Kastike

  • 1 dl valmista majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)

Valmistusohje

Grillattu kesäkurpitsa-fetasalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin noin 1⁄2 cm paksuiksi viipaleiksi.

2. Kääntele kulhossa viipaleisiin 1 rkl oliiviöljyä.

3. Grillaa viipaleisiin molemmin puolin väriä. Ne saavat kuitenkin jäädä napakoiksi.

4. Sekoita isossa kulhossa 3 rkl oliiviöljyä, oregano sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

5. Kääntele grillatut kesäkurpitsat seoksessa ja nostele ne vadille.

6. Murenna päälle fetajuusto.

7. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu ja chilikastike ja valuta seos salaatin pinnalle.

Katso myös: Grillattu kesäkurpitsa-maissisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu mozzarella-kesäkurpitsasalaatti

X