Grillatut omenat
Grillatut omenat on grillikauden herkullisin jälkiruoka. Kookoskinuski ja pähkinärouhe takaavat makuilotulituksen.
Ainekset
Grillatut omenat
- 4 omenaa
- 50 g voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 1/4 tl kanelia
Kookoskinuski
- 2 dl kookoskermaa
- 1 1/2 dl fariinisokeria
Viimeistelyyn
- 3 rkl hasselpähkinöitä rouhittuna
Lisäksi
- 1 folioarkki
Valmistusohje
Grillatut omenat tehdään helposti näin:
1. Lohko omenat ja poista siemenet.
2. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Kääntele omenalohkot kattilassa voiseoksessa.
3. Muotoile folioarkista nyytti ja kaada omenat voiseoksineen siihen. Taittele nyytti kiinni.
4. Grillaa, niin että omenat pehmenevät.
5. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä poreillen noin 15 minuuttia.
6. Kun omenat ovat valmiit, avaa nyytti ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Tarjoa grillatut omenat kinuskin kera.
Katso myös: Grillattua omenaa ja rommikinuskia
Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteiset uuniomenat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous