Reseptit

Grillatut omenat

Grillatut omenat on grillikauden herkullisin jälkiruoka. Kookoskinuski ja pähkinärouhe takaavat makuilotulituksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut omenat

  • 4 omenaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl kanelia

Kookoskinuski

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 1/2 dl fariinisokeria

Viimeistelyyn

  • 3 rkl hasselpähkinöitä rouhittuna

Lisäksi

  • 1 folioarkki

Valmistusohje

Grillatut omenat tehdään helposti näin:

1. Lohko omenat ja poista siemenet.

2. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Kääntele omenalohkot kattilassa voiseoksessa.

3. Muotoile folioarkista nyytti ja kaada omenat voiseoksineen siihen. Taittele nyytti kiinni.

4. Grillaa, niin että omenat pehmenevät.

5. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä poreillen noin 15 minuuttia.

6. Kun omenat ovat valmiit, avaa nyytti ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Tarjoa grillatut omenat kinuskin kera. 

Katso myös: Grillattua omenaa ja rommikinuskia

Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteiset uuniomenat

X