Reseptit

Grillatut paprikat ja burrata

Grillatuista paprikoista ja burratasta syntyy mehevä salaatti. Jos et löydä kaupasta burrataa, käytä reseptissä mozzarellaa sen tilalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut paprikat ja burrata

  • 4 paprikaa
  • 2+3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 dl timjamia hienonnettuna
  • 200 g burrataa tai bufala mozzarellaa

Valmistusohje

Grillattu paprika ja burrata tehdään helposti näin:

1. Puolita paprikat ja poista siemenet.

2. Kääntele puolikkaiden joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Grillaa paprikan puolikkaat pehmeiksi ja niin, että ne saavat väriä.

4. Nostele paprikat tarjoiluvadille.

5. Sekoita 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu, sokeri, ripaukset suolaa ja mustapippuria sekä timjami kastikkeeksi.

6. Valuta puolet kastikkeesta paprikoille.

7. Revi päälle burrata (tai mozzarella), valuta päälle loppu kastike ja koristele grillatut paprikat timjamin lehdillä.

Katso myös: Paahdettu paprika-valkosipulikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Paprika tuo väriä ruokiin – tutustu herkullisiin ohjeisiin

X