Reseptit

Grillatut varsiparsakaalit ja chilivoi

Grillatut varsiparsakaalit saavat ytyä chilillä ja tabascolla terästetystä maustevoista. Halutessasi voit korvata varsiparsakaalit kukkakaaliviipaleilla tai vaikka tankoparsalla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut varsiparsakaalit:

  • 1 pkt (250 g) varsiparsakaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • (1 chili)

Chilivoi:

  • 75 g voita
  • 1 chili
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 tl tabascoa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Grillatut varsiparsakaalit ja chilivoi tehdään näin:

1. Valmista ensin chilivoi. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään puoleksi tunniksi. Huuhtele chili, halkaise, poista siemenet ja kanta, hienonna. Sekoita pehmeän voin joukkoon chilit, limettimehu, tabasco ja ripaus suolaa. Lusikoi seos kulhoon tai kääräise chilivoi alumiinifolioarkin sisälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Huuhtaise varsiparsakaalit. Sekoita varsiparsakaalit, öljy ja suola kulhossa. Grillaa keskilämmöllä noin 5–7 minuuttia, kunnes varsiparsakaalit ovat ruskistuneet nupuistaan.

3. Levitä grillatut varsiparsakaalit tarjoiluvadille. Nostele päälle chilivoita. Viipaloi päälle halutessasi chiliä.

Katso myös: Rapeat broccolinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattua parsaa, sitruunaa ja mantelia

X