Reseptit

Gulassi – unkarilainen lihapata

12.2.2014 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g (noin) naudan palapaistia
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl paprikajauhetta
1 tl kuminan siemeniä
7.5 dl vettä
1 punainen paprika
1 laakerinlehti
2 rkl tomaattisosetta

Valmistusohje

Gulassin, unkarilaisen klassikkopadan salaisuus on sen uunissa hautunut sakean maukas, paprikainen liemi.

Valmista gulassi näin:

1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihapalat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Nosta lihapalat pataan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit, paprikajauhe ja morttelissa hakatut kuminansiemenet viimeisten lihojen joukkoon ja kääntele hetken. Kaada ainekset pataan ja huuhtele pannu vedellä. Kaada liemi kattilaan. Lisää pataan loppu vesi.
3. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Pilko paprika pieniksi paloiksi pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti ja tomaattisose.
4. Nosta gulassipata 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 2 tuntia.

Kommentit (3)

Tämä ruoka minkä ohje tässä on, ei ole gulassi vaan pörköltt eli lihamuhennos.

Kuvassa olevassa gulassissa on porkkanaa vaikka reseptissa ei ole. Vaihda kuva.

Tämä ruoka minkä ohje tässä on, ei ole gulassi vaan pörköltt eli lihamuhennos.

Annappas kun koti- ja tv-kokit neuvoo…? Vähän kun olis heittänyt kaalia sekaan,olisikin kaali-paprikapata…?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *