Hanna-tädin kakut
Hanna-tädin kakut sopivat juhlaan kuin juhlaan. Hanna-tädin kakkujen juuret ovat viime vuosituhannen alkupuolella. Silloin kakut leivottiin aina happamasta kermasta ja kohotettiin soodalla, nykyisin käytetään yleensä tavallista kermaa ja leivinjauhetta. Hanna-tädin kakut sopivat hyvin täytettäviksikin esimerkiksi mokkakreemillä.
Ainekset
Hanna-tädin kakut
- 100 g voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit hyvin keskenään. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Anna taikinan tekeytyä viileässä noin 1⁄2 tuntia.
2. Leivo taikina 2 cm:n paksuisiksi tangoiksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja laita kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Jätä kakkujen välille leviämisvaraa.
3. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Pakkaa jäähtyneet pikkuleivät tiiviiseen purkkiin. Hanna-tädin kakut voi myös pakastaa. Siivilöi pikkuleipien pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Hanna-tädin kakut voi juhlan kunniaksi täyttää mokkakreemillä. Vatkaa 100 g huoneenlämpöistä voita sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi. Lisää 2 1⁄2 dl tomusokeria, vatkaa 4 minuuttia. Yhdistä 2 tl pikakahvijauhetta ja 1 rkl maitoa. Lisää liuos kreemiin ja vatkaa vielä pari minuuttia. Kreemi on valmista pursotettavaksi pikkuleipien väliin.
Leivo myös: Helpot sitruunapikkuleivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Krannin tilan suussa sulavat lusikkaleivät
Kommentit
Hanna-tädin kakut eivät ole noin röpelöisiä ja muodottomia. Taikina pitää sekoittaa paremmin, jotta ei jää kokkareita. Ehkä myös jauhojen tai kerman määrää muuttaa, mikäli taikinasta ei muuten saa sileää. Sileä taikina leviää palloista näteiksi kakuiksi.
Kommentit
Hanna-tädin kakut eivät ole noin röpelöisiä ja muodottomia. Taikina pitää sekoittaa paremmin, jotta ei jää kokkareita. Ehkä myös jauhojen tai kerman määrää muuttaa, mikäli taikinasta ei muuten saa sileää. Sileä taikina leviää palloista näteiksi kakuiksi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous