Reseptit

Harissalohi ja kurpitsahummus

Harissalohi ja kurpitsahummus on syysruokaa parhaimmillaan. Harissa antaa uunilohelle napakkaa potkua ja makua. Kurpitsasose värjää hummuksen kauniin oranssiksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Harissalohi

  • 1 kg lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl harissaa

Kurpitsahummus

  • 200 g säilöttyjä kikherneitä huuhdeltuina ja valutettuina
  • 300 g kypsää kurpitsaa (tai kurpitsasosetta)
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3/4 dl mietoa oliiviöljyä
  • 3 rkl tahinia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Viimeistelyyn

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Harissalohi ja kurpitsahummus tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin hummus. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan.

2. Ota lohifilee huoneen lämpöön noin puolituntia ennen paistamista.

3. Nosta filee leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kuivaa pinta talouspaperilla ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Levitä lopuksi pintaan harissa.

4. Paista kalaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

5. Nosta harissalohi tarjoiluvadille ja lusikoi sen viereen kurpitsahummus. Valuta hummuksen pinnalle vielä tilkka oliiviöljyä ja viimeistele siemenillä.

Katso myös: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään

X