Harissalohi ja kurpitsahummus
Harissalohi ja kurpitsahummus on syysruokaa parhaimmillaan. Harissa antaa uunilohelle napakkaa potkua ja makua. Kurpitsasose värjää hummuksen kauniin oranssiksi.
Ainekset
Harissalohi
- 1 kg lohi- tai kirjolohifileetä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 2 rkl harissaa
Kurpitsahummus
- 200 g säilöttyjä kikherneitä huuhdeltuina ja valutettuina
- 300 g kypsää kurpitsaa (tai kurpitsasosetta)
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3/4 dl mietoa oliiviöljyä
- 3 rkl tahinia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Viimeistelyyn
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Harissalohi ja kurpitsahummus tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin hummus. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan.
2. Ota lohifilee huoneen lämpöön noin puolituntia ennen paistamista.
3. Nosta filee leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kuivaa pinta talouspaperilla ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Levitä lopuksi pintaan harissa.
4. Paista kalaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
5. Nosta harissalohi tarjoiluvadille ja lusikoi sen viereen kurpitsahummus. Valuta hummuksen pinnalle vielä tilkka oliiviöljyä ja viimeistele siemenillä.
Katso myös: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous