Reseptit

Hasselpähkinäkeksit

Hasselpähkinäkeksit ovat saaneet inspiraatiota italialaisista krumiri-kekseistä ja ne maustetaan piparkakkumausteella jouluisiksi. Keksien kauniin keltainen väri ja sopivasti mureneva suutuntuma tulevat maissijauhoista. Tangoiksi pursotettu keksitaikina muotoillaan kaareviksi viiksiksi alkuperäisen krumirin mukaisesti. Keksit maistuvat glögin, teen tai vaikka portviinin kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hasselpähkinäkeksit

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maissijauhoja
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota leivinpaperin päälle uunipellille noin 10 cm:n pituisia tankoja. Käännä tangot kaareviksi.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä, jotta keksit rapeutuvat kunnolla. Viimeistele hasselpähkinäkeksit siivilöimällä päälle tomusokeria.

Lue myös: Cantuccini-tyyliset pähkinä-hedelmäkeksit

Lue myös Kotiliesi.fi: Mantelikeksit

X