Reseptit

Haudutettua lohta, Ca Kho Yo

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sokerisiirappi:

  • 0.5 dl vettä
  • 0.8 dl sokeria
  • 0.5 dl kuumaa vettä

Kala:

  • 4 kpl lohi- tai kissakalapihviä
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 dl kalakastiketta
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • 2 rkl hienonnettua valkosipulia
  • 2 rkl sokerisiirappia
  • 4 kpl kevätsipulia parin sentin paloina

Valmistusohje

Sekoita vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos alkaa saada väriä. Lisää kuuma vesi. Ole varovainen, sillä seos räiskyy. Kiehauta tasaiseksi.

Mausta kalapihvit mustapippurilla, sokerilla sekä kalakastikkeella. Anna seistä noin 10 minuuttia.

Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa. Lisää punasipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia. Nosta kalapalat marinadista, lisää ne pataan tai pannuun ja ruskista molemmilta puolilta. Lisää sokerisiirappi, marinadi
ja kevätsipulit.

Vähennä lämpöä ja kypsennä  5–10 minuuttia.

X