Reseptit

Hedelmäinen kakku

Hedelmäiset maut sekoittuvat tässä kakkureseptissä pähkinäiseen aromiin. Kakun pinta koristellaan pekaanipähkinöillä ja cocktailkirsikoilla.

Teksti:
Katri Schröder, Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl taateleita
  • 1 dl rusinoita
  • 10 cocktailkirsikkaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.3 tl suolaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
  • 2 munaa
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta (51 %)

pinnalle:

  • muutama pekaanipähkinä tai cocktailkirsikka

Valmistusohje

1. Paloittele aprikoosit ja taatelit ja nosta pehmenemään noin tunniksi appelsiinikuoriraasteella maustettuun appelsiinimehuun rusinoiden ja puolitettujen kirsikoiden kanssa.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rouhitut pähkinät.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen hedelmiä, hedelmälientä, jauhoseosta ja rasvaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Koristele kakun pinta pekaanipähkinöillä ja puolitetuilla cocktailkirsikoilla.

5. Kypsennä kakkua 150 asteisen uunin keskitasossa noin 75 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen kumoamista.

X