Reseptit

Hedelmäinen kalkkunarulla

Hedelmäinen kalkkunarulla täytetään tuorejuustolla, kuivatuilla aprikooseilla, omenalla ja maustetaan inkiväärillä. Vastustamaton, mehevä kalkkunaherkku sopii vaikka joulupöytään.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäinen kalkkunarulla

  • 1 (1 kg) maustamaton kalkkunanfilee
  • 100 g maustettua kevyttuorejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl rosmariinia

Täyte

  • 1 pieni sipuli
  • ½ pss (75 g) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • ½ punainen paprika
  • 1 hapokas omena
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Vuokaan

  • 1 dl vettä

Kastike

  • 2 dl paistolientä
  • 1 dl kevytkermaa (rasvaa max 7%)
  • 1 rkl maizenaa
  • 0.5 tl rosmariinia

Valmistusohje

Hedelmäinen kalkkunarulla tehdään näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Sivele lihalevylle (noin 20 x 30 cm) tuorejuusto sekä puolet mausteista.

2. Tee täyte: Hienonna sipuli ja pilko aprikoosit, paprika ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia rasvassa miedolla lämmöllä  muutama minuutti. Voit pehmentää täyteainekset myös mikrossa. Mausta täyte inkivääriraasteella sekä suola ja pippuriripauksella. Jäähdytä hetken ajan.

3. Levitä täyte tuorejuuston päälle ja rullaa lihalevy kääretortun tapaan. Sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.

4. Laita rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan myös vesi. Kypsennä kalkkunrullaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila näyttää 76 astetta.

5. Tarjoa hedelmäinen kalkkunarulla pikkujouluissa, pyhäpäivän ateriana tai joulupöydässä esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalkkuna joulupöytään

X