Hedelmäjuustokakku
Hedelmäjuustokakku on monen suosikki. Liivattella hyydytetty kakku saa pinnalleen ihanan hedelmäisen kiilteen.
Ainekset
Pohja
- 14 Digestive-keksejä
- 80 g voita
Täyte
- 7 liivatelehteä
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 200 g hedelmäsosetta (esim. passion- tai aprikoosisosetta)
- 1/2 dl sitruunamehua
Kiille
- 4 liivatelehteä
- hedelmämehua
Valmistusohje
Hedelmäjuustokakku tehdään helposti näin:
1. Peitä ison (noin 28 cm) irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Peitä vuoan reunat reunakalvolla, jolloin kakun reunoista tulee kauniit eikä kiille pääse valumaan kakun reunoille.
2. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja hedelmäsose.
4. Puserra liivatteista vesi pois. Kuumenna sitruunamehu. Liuota liivate kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivatemehun joukkoon pari lusikallista tuorejuustoseosta. Yhdistä liivateseos, loput tuorejuustoseoksesta ja kermavaahto. Kääntele täyte varovasti tasaiseksi nuolijalla. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta, peitä kakku kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
5. Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 1⁄2 dl hedelmämehua ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos lopun mehun sekaan. Anna mehun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lusikoi se kakun pinnalle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vielä tunniksi.
6. Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo. Tarjoa hedelmäjuustokakku sellaisenaan tai koristele esimerkiksi syötävillä kukilla ja sokerikuulilla.
Vinkki! Leivo myös mangojuustokakku.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 13/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Mangojuustokakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous