
Helpot tryffelit
Klassiset suklaatryffelit kuuluvat jouluun.
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl tomusokeria
- 2-3 rkl konjakkia tai tummaa rommia
- 25 g pehmeää voita
Pinnalle
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä voi, tomusokeri ja alkoholi. Vatkaa seos notkeaksi sähkövatkaimella tai puuhaarukalla. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Muotoile massasta käsin pieniä pallosia ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Tai pursota massa makeisvuokiin ja tupsauta pinnalle kaakaojauhe. Anna tryffeleiden olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tryffeleitä herkutteluun:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous