Reseptit

Helpot tryffelit

Klassiset suklaatryffelit kuuluvat jouluun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2-3 rkl konjakkia tai tummaa rommia
  • 25 g pehmeää voita

Pinnalle

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä voi, tomusokeri ja alkoholi. Vatkaa seos notkeaksi sähkövatkaimella tai puuhaarukalla. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Muotoile massasta käsin pieniä pallosia ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Tai pursota massa makeisvuokiin ja tupsauta pinnalle kaakaojauhe. Anna tryffeleiden olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tryffeleitä herkutteluun:

suussa sulavat tryffelit

Suussa sulavat tryffelit

chilitryffelit

Chilitryffelit

suklaatryffelit

Suklaatryffelit

Kotiliesi.fi: Lakritsitryffelit

X