Reseptit

Helppo karamellikastike

Karamellikastiketta voi tarjoilla pannukakkujen koristeena tai vaikka vaniljajäätelön kanssa. Vie taatusti makeannälän tiehensä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karamellikastike

  • 1/2 dl kermaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl 3 keltuaista + 1 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Karamellikastike tehdään näin helposti:

Karamellikastike kruunaa amerikkalaiset pannukakut ja maistuu jäätelön tai marjojen kanssa.

1. Kiehauta  ensin kerma, siirappi ja sokeri kattilassa. Keitä 3-5 min. hiljaisella lämmöllä.  Lisää sitten vaniljasokeri

2. Tarjoa  karamellikastike kuumana pannukakkujen kanssa.

Katso lisää jälkiruokakastikkeiden ohjeita:

Kinuskikastike

Suklaa-kinuskikastike

Aito vaniljakastike

Lue myös Kotiliesi: Näin syntyy laktoositon kinuskikastike

X