Reseptit

Helppo lakritsi-vadelmatäytekakku

Helppo lakritsi-vadelmatäytekakku valmistuu mutkia oikoen, sillä se tehdään valmiista sokerikakkupohjasta. Vadelman ja lakritsin liitto on vastustamaton.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-lakritsitäytekakku

  • 1 valmiskakkupohja (3 kerrosta)

Kostutus

  • 1 dl maitoa tai laimennettua vadelmamehua

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl raakalakritsijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vadelmahilloa
  • 500 g tuoreita vadelmia
  • 3-4 almista pientä marenkia
  • pakastekuivattua vadelmarouhetta

Valmistusohje

Helppo lakritsi-vadelmatäytekakku leivotaan näin:

1. Valmista ensin täyte. Vaahdota vispikerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita jugurtin joukkoon sitruunan kuoriraaste, lakritsijauhe ja sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto.

2. Kokoa kakku. Kostuta pohjalevy ja levitä päälle 1 dl vadelmahilloa. Lisää kerma-jogurttitäytettä ja vadelmia. Murskaa pinnalle yksi marenki.

3. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja tee toinen samanlainen kerros.

4. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta se ja levitä päälle loppu hillo.

5. Kuorruta vadelma-lakritsitäytekakku tasaisesti kerma-jogurttitäytteellä.

6. Viimeistele pinta vadelmilla, marenkimurskalla ja pakastekuivatulla vadelmarouheella.

Katso myös: Parhaat kakut juhlapöytään – 7 juhlavinta täytekakkua ja juustokakkua

Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellinen täytekakku – näillä neuvoilla onnistut! 

X