Helppo raparperipiirakka
Raparperipiirakka on lempeä herkku, joka maistuu parhaiten vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset
Helppo raparperipiirakka
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 150 g voita
- 1–2 rkl Kylmää vettä
- 6–7 raparperin vartta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0.5 dl perunajauhoja
Valmistusohje
Helppo raparperipiirakka syntyy näin:
1. Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sormin sekaan paloiteltu, kylmä voi. Lisää lopuksi vesi ja muotoile taikina palloksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin tunnin verran.
2. Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Nosta taikina vuokaan ja esipaista helppo raparperipiirakka 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
3. Kuori raparperit ja leikkaa ne parin sentin paloiksi. Sekoita palat kulhossa sokerin, vaniljan ja perunajauhojen kanssa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka haaleana vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Nappaa myös Kotiliesi.fi:stä Maisemakahvilan raparperipiirakan resepti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous