Reseptit

Helppo suklaamoussepiirakka

Helppo suklaamoussepiirakka jälkiruoaksi tai kahvipöytään valmistuu nopeasti vain neljästä raaka-aineesta. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo suklaamoussepiirakka:

  • 250 g karamellisoituja keksejä (esim. Lotus Biscoff)
  • 100 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 dl vispikermaa

Valmistusohje

Helppo suklaamoussepiirakka leivotaan näin:

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella painelemalla. Sulata voi ja sekoita keksimurusiin. Painele seos ison (n. 25 cm) irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää pieniä annospiirakkavuokia. Laita pohjat kovettumaan pakastimeen.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa mikronkestävään astiaan. Kuumenna täydellä teholla 1 minuutti kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Lisää suklaa nopeasti ja tehokkaasti sekoittaen kermavaahtoon. Levitä mousse pohjien päälle. Jos suklaata jää sulatuskulhon pohjalle, valuta se lusikalla piirakoiden pinnalle. Laita suklaamoussepiirakka jääkaappiin ja anna jähmettyä 2 tuntia.

Katso myös: Suklaa-suolakinuskitartaletit

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!

X