herne-halloumitortillat
Reseptit

Herne-halloumitortillat

Kesäisissä herne-halloumitortilloissa yhdistyvät kylmät ja lämpimät täytteet. Käytä näihin tuoreita vihreitä herneitä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herne-halloumitortillat

  • 2 dl valmista maustamatonta hummusta
  • 2 tl harissaa
  • 1/2 limetin mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g tuoreita vihreitä herneitä
  • 2+2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 limetin mehu
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 200 g halloumijuustoa viipaleina
  • 8 pientä maissitortillaa

Valmistusohje

Herne-halloumitortillat tehdään helposti näin:

1. Mausta hummus harissalla, limettimehulla, suolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita kulhossa herneiden joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, limettimehu, korianteri ja hienonnettu punasipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl oliiviöljyä ja paista halloumiviipaleisiin hyvä väri molemmin puolin.

4. Kuumenna tortillat toisella pannulla (tai uunissa pellillä).

5. Nostele tortillat lautasille tai vadille ja levitä niille hummus. Lisää päälle herne-sipuliseos ja lopuksi halloumiviipaleet. Tarjoa heti!

X