Reseptit

Mustapapusalsa­tortillat

Mustista tölkkipavuista, avokadosta, ananaksesta ja tomaatista syntyy raikas salsa tortillojen sisälle käärittäväksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (300 g) mustapapuja
  • 1 avokado
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 prk (200 g) ananaspaloja
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • ripaus suolaa
  • 8 täysjyvätortillalettuja
  • 5 dl salaattisekoitusta
  • 100 g ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kaada pavut lävikköön, huuh­tele kylmällä vedellä ja valuta.

2. Halkaise avokado, poista ki­vi, leikkaa hedelmäliha kuores­saan viipaleiksi ja kaavi viipa­leet kuoresta kulhoon. Purista päälle limetinmehua ja lisää oliiviöljy.

3. Kuori ja hienonna valkosipu­linkynsi. Valuta ananaspalat liemestään ja leikkaa pienem­miksi paloiksi. Huuhtele kir­sikkatomaatit ja leikkaa nel­jäksi lohkoksi. Sekoita avoka­doviipaleiden joukkoon musta­pavut, ananaspalat, kirsikka­tomaatit, valkosipuli ja hienon­nettu korianteri. Mausta ri­pauksella suolaa.

4. Levitä tortillalettujen päälle mustapapuseosta ja salaattise­koitusta. Nosta päälle lusikalli­nen ranskankermaa. Taita tor­tilla rullalle ja syö heti.

Pavuista valmistat nopeasti ruokaisat eväät:

tomaatti-papusalsa

Tomaatti-papusalsa

papusalsa

Papusalsa

papusalaatti

Papusalaatti

Kotiliesi.fi: Mustapapukastike (Frijoles negros)

X