6.11.2012

Hernehummus

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Hernehummusta voi annostella juureskeiton pinnalle tai levittää leivän päälle. Hummukseen voit myös dipata vaikka kasviksia.

Ainekset

2 pussia pakasteherneitä
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
3 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä
noin 1 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
pippuria

Valmistusohje

1. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Jauha herneet ja sipuli soseeksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja sen verran jogurttia, että saat notkean tahnan.

Tarjoile hummusta esimerkiksi juureskeiton kanssa.

Kokeile myös näitä hummusreseptejä:

875663-linssihummus.jpg

Linssihummus

727276-porkkanahummus.jpg

Porkkanahummus

957203-avokadohummus.jpg

Avokadohummus ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Korianterihummus

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi