Reseptit

Hillopiirakka

Hillopiirakka on ehkäpä tämän joulun helpoin leivonnainen. Tarvitset vain murotaikinaa, marmeladia sekä ripauksen kardemummaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hillopiirakka:

  • 1 pkt valmista murotaikinaa
  • 2 pkt paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • 1 tl kardemummaa

Valmistusohje

Hillopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata murotaikina ja ota siitä 2/3 osaa. Painele se piirakkavuo­an pohjalle ja reunoille. Peitä tai­kina leivinpaperilla ja kaada pai­noksi kuivaa riisiä. Paista pohjaa 200­-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista paperi ja riisit.

2. Sekoita marmeladi tasaisek­si ja mausta se kardemummalla. Levitä marmeladi piirakkapoh­jalle.

3. Kauli jäljelle jäänyt taikina jauhojen kanssa ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla sydämiä tai tähtiä tai haluamasi muotoi­sia pikkuleipiä. Nosta koristeet marmeladin pinnalle. Jatka pais­ tamista vielä noin 15 minuuttia.

4. Jäähdytä ja tarjoile hillopiirakka vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös: Vadelmainen piparipiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka

X