Hillopiirakka
Hillopiirakka on ehkäpä tämän joulun helpoin leivonnainen. Tarvitset vain murotaikinaa, marmeladia sekä ripauksen kardemummaa.
Ainekset
Hillopiirakka:
- 1 pkt valmista murotaikinaa
- 2 pkt paistonkestävää vadelmamarmeladia
- 1 tl kardemummaa
Valmistusohje
Hillopiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sulata murotaikina ja ota siitä 2/3 osaa. Painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina leivinpaperilla ja kaada painoksi kuivaa riisiä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista paperi ja riisit.
2. Sekoita marmeladi tasaiseksi ja mausta se kardemummalla. Levitä marmeladi piirakkapohjalle.
3. Kauli jäljelle jäänyt taikina jauhojen kanssa ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla sydämiä tai tähtiä tai haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Nosta koristeet marmeladin pinnalle. Jatka pais tamista vielä noin 15 minuuttia.
4. Jäähdytä ja tarjoile hillopiirakka vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.
Katso myös: Vadelmainen piparipiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous