Reseptit

Hirssiletut ja kasviskaviaari

Hirssiletut nautitaan kasviskaviaarin kanssa esimerkiksi lounaalla tai iltapalana. Vegaaniset letut maistuvat koko perheelle.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maustamatonta jogurtin kaltaista soijavalmistetta
  • 10 g hiivaa
  • 2 dl huoneenlämpöistä kivennäisvettä
  • 1 dl hirssihiutaleita
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 tl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Kasviskaviaari

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 1.5 dl kvinoaa
  • 3 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja minttua

Lisäksi

  • maustamatonta jogurtin kaltaista soijavalmistetta

Valmistusohje

Hirssiletut ja kasviskaviaari valmistuvat helposti näin:

1. Lämmitä soijavalmiste kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kivennäisvesi, hirssihiutaleet, tattarijauhot, siirappi,
suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä peitettynä lämpimässä paikassa noin tunti.

2. Kääri munakoiso folioon ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Huuhtele kvinoa ja keitä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise munakoiso ja kaavi sisukset kulhoon. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja mausteet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon kypsä kvinoa ja hienonnetut yrtit.

3. Vatkaa lettutaikina tasaiseksi. Paista öljyssä lettupannulla pieniä lettuja. Viimeistele lämpimät hirssiletut notkistetun jogurtin kaltaisella soijavalmisteella ja kasviskaviaarilla.

Vinkki: Kokeile hirssilettujen kanssa tahinia.

Katso myös Kotilieisi.fi: Näin tehdään bataattiletut

X