Reseptit

Hirssiletut ja kasviskaviaari

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

2 dl maustamatonta jogurtin kaltaista soijavalmistetta
10 g hiivaa
2 dl huoneenlämpöistä kivennäisvettä
1 dl hirssihiutaleita
2 dl tattarijauhoja
2 tl tummaa siirappia
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

Kasviskaviaari

1 keskikokoinen munakoiso
1.5 dl kvinoaa
3 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja minttua

Lisäksi

maustamatonta jogurtin kaltaista soijavalmistetta

Valmistusohje

1. Lämmitä soijavalmiste kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kivennäisvesi, hirssihiutaleet, tattarijauhot, siirappi,
suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä peitettynä lämpimässä paikassa noin tunti.

2. Kääri munakoiso folioon ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Huuhtele kvinoa ja keitä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise munakoiso ja kaavi sisukset kulhoon. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja mausteet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon kypsä kvinoa ja hienonnetut yrtit.

3. Vatkaa lettutaikina tasaiseksi. Paista öljyssä lettupannulla pieniä lettuja. Nosta lämpimien lettujen päälle notkistettua jogurtin kaltaista soijavalmistetta ja kasviskaviaaria.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme