hirvipaisti
Reseptit

Hirven paahtopaistia, punajuuri-sinihomejuustopyree ja ruusukaalia

Hirven paahtopaisti on tämän joulun kuningas. Lisukkeeksi se saa hehkeän värisen punajuuri-sinihomejuustopyreen ja paistettuja ruusukaaleja. Viimeistele ruoka granaattiomenansiemenillä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hirven paahtopaisti:

  • 1 1/2 kg hirven paahtopaistia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 3 oksaa rosmariinia

Punajuuri-sinihomejuustopyree:

  • 800 g valmista punajuurisosetta
  • 1-2 dl hyvää kasvis- tai lihalientä
  • 100 g sinihomejuustoa
  • (ripaus suolaa)

Ruusukaalit:

  • 500 g ruusukaalia
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • paistopussi

Valmistusohje

1. Ota paisti huoneenlämpöön noin 1,5 tuntia ennen paistamista. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista paisti kauttaaltaan. Mausta liha huolellisesti suolalla, mustapippurilla, ripauksella sokeria sekä hienonnetulla rosmariinilla. Nosta paisti paistopussiin ja pussi uunivuokaan. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan varovasti pussin läpi. Paista 150 -asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on noin 56 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

2. Mittaa kattilaan sose ja liemi. Kuumenna sekoittaen. Lisää sinihomejuusto muruina ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

3. Leikkaa ruusukaaleista uloimmat lehdet pois, puolita ja huuhtele ne tarvittaessa. Anna kuivua tai kuivaa kaalittalouspaperilla. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kaaleja niin, että ne ruskistuvat ja pehmenevät mukavan napakoiksi mutta kypsiksi. Lisää pannulle hunaja sekä ripaus suolaa, sekoita nopeasti.

4. Tarjoile paahtopaisti punajuuri-sinihomejuustopyreen ja ruusukaalien kera.

X