Hirvikeitto
Hirvikeitto on syysruokaa parhaimmillaan. Luinen liha antaa juureksilla höystettyyn riistakeittoon makoisan ja maukkaan liemen.
Ainekset
Hirvikeitto:
- 600 g luista hirven, poron tai peuran keittolihaa
- 1 selleri
- 4 porkkanaa
- 1 lanttu
- 2 sipuli
- 4 laakerinlehteä
- 8 perunaa
- 1 tl suolaa
- 6 katajanmarjaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 dl sipulinvarsia
- 1 l vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/4 tl neilikkaa
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
Hirvikeitto tehdään helposti näin:
1. Tee keitto 2 litran kattilaan ja täytä se puolilleen vettä. Paloittele siivotut hirven luiset lihat kylmään veteen. Lisää kattilaan laakerinlehti, pippurit, sipulit kokonaisina, katajanmarjat, neilikka sekä suola. Kuumenna ja anna luuliemen kiehua, kunnes lihat irtoavat luista. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan ja pilko hiukan jäähtynyt liha valmiiksi lusikkapaloiksi.
2. Pese ja kuori juurekset ja kuutioi ne. Lisää siivilöityyn lihaliemeen kypsymisjärjestyksessä, perunat viimeisenä. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää siistityt lihakuutiot. Tarkista liemen maku ja korjaa tarvittaessa maustein. Valuta pinnalle kylmäpuristettua oliiviöljyä ja hiukan neilikkajauhetta, maustepippuria ja hunajaa. Tarjoa hirvikeitto kuumana.
Katso myös: Hirviborssi
Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvipaisti ja jallu-kermakastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous