Reseptit

Hirvikeitto

Hirvikeitto on syysruokaa parhaimmillaan. Luinen liha antaa juureksilla höystettyyn riistakeittoon makoisan ja maukkaan liemen.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hirvikeitto:

  • 600 g luista hirven, poron tai peuran keittolihaa
  • 1 selleri
  • 4 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 2 sipuli
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 6 katajanmarjaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 dl sipulinvarsia
  • 1 l vettä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Hirvikeitto tehdään helposti näin:

1. Tee keitto 2 litran kattilaan ja täytä se  puolilleen vettä. Paloittele siivotut  hirven luiset lihat kylmään veteen. Lisää kattilaan laakerinlehti, pippurit, sipulit kokonaisina, katajanmarjat, neilikka sekä suola. Kuumenna ja anna luuliemen kiehua, kunnes lihat irtoavat luista. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan ja pilko hiukan jäähtynyt liha valmiiksi lusikkapaloiksi.

2. Pese ja kuori juurekset ja kuutioi ne. Lisää siivilöityyn lihaliemeen kypsymisjärjestyksessä, perunat viimeisenä. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää siistityt lihakuutiot. Tarkista liemen maku ja korjaa tarvittaessa maustein. Valuta pinnalle kylmäpuristettua oliiviöljyä ja hiukan neilikkajauhetta, maustepippuria ja hunajaa. Tarjoa hirvikeitto kuumana.

Katso myös: Hirviborssi

Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvipaisti ja jallu-kermakastike

X