Reseptit

Hoisin-uunilohi

Hoisin-uunilohi tuo uutta jujua perinteiseen uuniloheen. Kiinalaisen keittiön luottomaustajalla, makealla hoisin-kastikkeella ja limettimehulla valeltu lohifilee kypsyy bataattiviipaleiden kanssa samassa ajassa. Lohifileeseen leikatut viillot takaavat sen, että kala kypsyy ja maustuu tasaisesti myös pintaa syvemmältä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hoisin-uunilohi

  • 1 iso bataatti
  • 600 g lohifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl hoisinkastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Pinnalle

  • 1/2 dl hienonnettua yrttejä, esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa, minttua tai korianteria

Valmistusohje

Hoisin-uunilohi tehdään helposti näin:

1. Pese bataatti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla, poista tarvittaessa ruodot ja leikkaa fileeseen nahkaan saakka ulottuvia viiltoja parin sentin välein.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta bataattiviipaleet ja lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele bataateille ja lohelle suolaa.

4. Sekoita hoisinkastike, soija ja limettimehu kulhossa ja valele lohen päälle. Valuta bataattiviipaleille seesaminsiemenöljyä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

5. Kypsennä hoisin-uunilohi uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat kypsiltä. Viimeistele ruoka hienonnetuilla yrteillä.

Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

X