Inkiväärilanttulaatikko
Inkiväärilanttulaatikko paistetaan muffinivuoissa. Pienet laatikot eivät kärsi lämmittämisestä, joten ne voi paistaa valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua.
Ainekset
Inkiväärilanttulaatikko
- 600 g lanttua
- 1.5 dl vettä
- 30 g tuoretta inkivääriä
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl jauhettua valkopippuria
- 1.5 rkl siirappia
- 1 dl kermaa tai kasvirasvakermaa
- 1 kananmuna (tai ½ dl soijajauhoa)
- 2 rkl voita tai öljyä
- 2 rkl kookoshiutaleita
- 8 muffinivuokaa
Valmistusohje
Inkiväärilanttulaatikko valmistuu näin.
Kuori lanttu, kuutioi ja keitä vedessä kypsäksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Survo lanttu nesteeseen (älä lisää heti kaikkea nestettä), lisää mausteet kerma ja muna.
Voitele muffinivuoat ja annostele sose niihin. Lisää voinokare jokaiseen muffinivuokaan ja paista inkiväärilanttulaatikko 175 asteessa puolisen tuntia. Lisää paistamisen puolivälissä kookoshiutaleita vuokien pinnalle. Tarjoa inkiväärilanttulaatikko esimerkiksi rosollin kanssa kasvisruokavaliota noudattavalle.
Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteiset joululaatikot – 12 suosittua ohjetta!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous