
Rosolli
Rosolli kuuluu perinteiseen joulupöytään. Valmistat sen kätevästi itse juureksista ja omatekoisesta kastikkeesta.
Ainekset
Rosolli
- 2 keitettyä punajuurta
- 2 keitettyä porkkanaa
- 1 keitetty peruna
- puolikas omena
- 1 pieni maustekurkku
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- veitsenkärjellinen suolaa
kastike:
- 1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
- 1 rkl punajuuren lientä
- 1.5 tl sinappia
- 0.5 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria
Valmistusohje
Rosolli tehdään näin:
- Pese juurekset. Keitä ne kuorineen erikseen kypsäksi. Anna kypsien juuresten jäähtyä rauhassa.
- Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Valuta maustekurkku liemestään. Kuutioi omena ja maustekurkku, kuori ja hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.
- Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi. Tarjoa rosolli punertavan kastikkeen kanssa joulun kalapöydän herkkuna tai kasvisruokana joululaatikoiden lisukkeena.
Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot uunijuurekset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous