Reseptit

Italialainen lohikeitto

Kirkaslieminen italialainen lohikeitto sopii vierasruoaksikin. Rosmariini, sitruuna ja fenkoli antavat keitolle raikkaan makuvivahteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialainen lohikeitto

  • 500 g kirjolohifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 fenkoli
  • 2 sellerinvartta
  • 5 perunaa
  • 1 1/2 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota tai -annosfondia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 ps (200 g) pakastepapuja
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviviipaleita
  • 2 rkl tilliä

Valmistusohje

Italialainen lohikeitto valmistetaan helposti näin:

1. Leikkaa kirjolohi viipaleiksi. Mausta suolalla.

2. Puolita fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja kuutioi perunat.

3. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää fenkoli, selleriviipaleet, perunat ja rosmariinin oksa. Keitä 10 minuuttia, lisää pavut ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää lopuksi kala ja hauduta hiljalleen 5 minuuttia.

4. Poista rosmariini, mausta italialainen lohikeitto sitruunamehulla ja viimeistele oliiviviipaleilla sekä tillillä. Tarjoa keitto rouheisen ruisleivän kanssa.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 1/2024.

italialainen lohikeitto
Kirkaslieminen italialainen lohikeitto sopii vierasruoaksikin.

Lue myös Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lohikeitto

X