Reseptit

Itämainen inkiväärisiika

Itämainen inkiväärisiika saa herkullisen maun paitsi inkivääristä myös limetistä, chilistä ja korianterista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itämainen inkiväärisiika

  • 2 isoa kokonaista, suomustettua ja puhdistettua siikaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 limetti
  • 10 cm:n pala inkivääriä
  • pala purjon vaaleaa osaa
  • 1 punainen chili

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruskeaa kidesokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 1 limetin mehu
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Itämainen inkiväärisiika tehdään helposti näin:

1. Huuhdo kalat nopeasti juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Sivele kalojen pintaan kevyesti öljyä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta kalat päältä ja sisältä suolalla. Leikkaa limetti ohuiksi viipaleiksi ja työnnä kalojen sisään.

2. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuen ohuiksi tikuiksi. Halkaise purjopala ja huuhdo huolellisesti. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili ja poista kanta ja siemenet. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita inkivääri, purjo ja chilit ja työnnä kasvisseos kalojen alle pediksi. Lisää vuokaan muutama lusikallinen vettä.

3. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Sekoita kastikeainekset ja kaada kalojen päälle puolessa välissä kypsennystä.

4. Nosta pelti uunista ja poista kalojen sisältä limettiviipaleet. Nosta kalat kokonaisina tarjoiluvadille ja valuta päälle höyryävä liemi.

5. Nosta päälle meheväksi kypsynyttä inkivääri-kasvisseosta. Koristele itämainen inkiväärisiika tuoreella korianterilla.

Kokeile myös intialaista siikaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Gin & tonic -graavattu siika ja mummonkurkkurullat

X