8.5.2012

Itämainen inkiväärisiika

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 isoa kokonaista, suomustettua ja puhdistettua siikaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 limetti
10 cm:n pala inkivääriä
pala purjon vaaleaa osaa
1 punainen chili

Kastike

1 valkosipulinkynsi
3 rkl kalakastiketta
1.5 rkl soijakastiketta
1 rkl ruskeaa kidesokeria
2 rkl vettä
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 limetin mehu
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Huuhdo kalat nopeasti juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Sivele kalojen pintaan kevyesti öljyä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta kalat päältä ja sisältä suolalla. Leikkaa limetti ohuiksi viipaleiksi ja työnnä kalojen sisään.

2. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuen ohuiksi tikuiksi. Halkaise purjopala ja huuhdo huolellisesti. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili ja poista kanta ja siemenet. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita inkivääri, purjo ja chilit ja työnnä kasvisseos kalojen alle pediksi. Lisää vuokaan muutama lusikallinen vettä.

3. Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Sekoita kastikeainekset ja kaada kalojen päälle puolessa välissä kypsennystä.

4. Nosta pelti uunista ja poista kalojen sisältä limettiviipaleet. Nosta kalat kokonaisina tarjoiluvadille ja valuta päälle höyryävä liemi.

5. Nosta päälle meheväksi kypsynyttä inkivääri-kasvisseosta. Koristele tuoreella korianterilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi