Reseptit

Itämainen savulohi-parsakaalisalaatti

Savulohi-parsakaalisalaatti nojaa makumaailmassaan Aasian suuntaan. Salaatti sopii juhlatarjottavaksi tai kesäiseksi lounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savulohi-parsakaalisalaatti:

  • 400 g varsiparsakaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 kiinankaali (punaista jos löydät!)
  • 100 g babypinaattia
  • 600 g savustettua lohta

Kastike:

  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 nippu kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Huuhtele varsiparsakaalit ja kuivaa ne.

2. Kääntele kulhossa niiden joukkoon oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Paahda varsiparsakaaleja paistinpannulla tai 220-asteisessa uunissa niin, että ne saavat väriä mutta säilyttävät purutuntuman. Jäähdytä hieman.

3. Suikaloi kiinankaali ja kääntele joukkoon pinaatti ja paloiteltu savukala.

4. Jaa salaatti-savukalaseos lautasille ja lisää päälle varsiparsakaalit.

5. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja pirskottele se annoksille. Tarjoa heti.

Katso myös: Sitruunainen lohi-perunasalaatti

Kotiliesi.fi: Kala tekee salaatista ruokaisan – viisi ohjetta

X