Itämainen savulohi-parsakaalisalaatti
Savulohi-parsakaalisalaatti nojaa makumaailmassaan Aasian suuntaan. Salaatti sopii juhlatarjottavaksi tai kesäiseksi lounaaksi.
Ainekset
Savulohi-parsakaalisalaatti:
- 400 g varsiparsakaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 kiinankaali (punaista jos löydät!)
- 100 g babypinaattia
- 600 g savustettua lohta
Kastike:
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 limetin mehu
- 1/2 nippu kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
1. Huuhtele varsiparsakaalit ja kuivaa ne.
2. Kääntele kulhossa niiden joukkoon oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Paahda varsiparsakaaleja paistinpannulla tai 220-asteisessa uunissa niin, että ne saavat väriä mutta säilyttävät purutuntuman. Jäähdytä hieman.
3. Suikaloi kiinankaali ja kääntele joukkoon pinaatti ja paloiteltu savukala.
4. Jaa salaatti-savukalaseos lautasille ja lisää päälle varsiparsakaalit.
5. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja pirskottele se annoksille. Tarjoa heti.
Katso myös: Sitruunainen lohi-perunasalaatti
Kotiliesi.fi: Kala tekee salaatista ruokaisan – viisi ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous