Reseptit

Itämainen sobanuudelisalaatti

19.5.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Nuudelisalaatti on loistava ruoka kesäksi, sillä salaatti on raikasta, mutta myös ravitsevaa. Lue tarkemmat ohjeet alhaalta!

Ainekset

misokastike

2 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl keltaista tai valkoista misotahnaa*
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl vähäsuolaista tamarisoijaa (tai tavallista soijakastiketta)
0.5 rkl hunajaa
0.5 rkl limetin mehua
1 rkl sriracha-chilikastiketta (tai maun mukaan)

Salaatti

300 g lehtikaalia
2 pötkylää sobanuudeleita (á 90 g)
1 iso kurkku (tai 2 pientä)
1 dl tiiviisti pakattua korianteria

Lisäksi

250 g isoja (pakaste)katkarapuja
paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Tätä Kira Åkertsröm-Kekkosen salaattia voit syödä hyvällä omallatunnolla. Makua tuovat lehtikaali, korianteri, limetin mehu ja misotahna. Kylmä ja kevyt nuudelisalaatti maistuu kesälläkin.

1. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku (kastikkeen tulee olla suolaista).
2. Leikkaa lehtikaalista kova keskiosa pois. Revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Ryöppää lehtikaalia kiehuvassa vedessä noin 20 sekuntia, iske sen jälkeen välittömästi jääveteen. Puristele lehdistä ylimääräinen vesi pois ja kuivaa talouspaperilla, hienonna veitsen avulla.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja jäähdytä valuvan veden alla, valuta kuiviksi. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja kaavi siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa puolikuun muotoisiksi paloiksi.
4. Hienonna korianteri ja sekoita se kastikkeen, nuudeleiden, lehtikaalin sekä kurkun kanssa isossa kulhossa. Tarjoile sulatettujen katkarapujen, tofun tai vaikka paistetun kanan kanssa. Koristele seesaminsiemenillä.
*Misotahnaa löytyy etnisistä ruokakaupoista. Helsingin Tokyokanin kautta voit myös tilata tuotteita netistä. Mikäli et saa misotahnaa käsiisi, voit korvata misotahnan makeuttamattomalla maapähkinävoilla, mutta lisää siinä tapauksessa suolan eli soijan määrää.

Katso myös:

Edullista ruokaa nuudeleista
Nuudeleista syntyy notkeasti upea keitto tai salaatti

Kotiliesi.fi: Korealaiset salaattikääröt

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme