Nuudeleista syntyy notkeasti upea keitto tai salaatti
Nuudeli on nerokas keksintö. Se imee itseensä ruoan rikkaat maut, kypsyy nopeasti ja tekee kylläiseksi. Tutustu udoniin, sobaan ja muihin erikoisuuksiin.
Unohda valmiiksi maustetut pikanuudelit ja tutustu myös erikoisnuudeleihin.
- Soba on maukas japanilainen, yleensä tattari- ja vehnäjauhoista tehty ohut nuudeli.
- Udon on paksu vehnänuudeli, joka tarjotaan tyypillisimmin keitoissa.
- Lasinuudelit on tehty mungpapujauhoista. Kypsentämiseen riittää kuumassa vedessä liottaminen.
- Munanuudelit tehdään vehnästä ja munista. Sopivat loistavasti wokattaviksi.
Wokissa paistettu lämmin katkarapu-nuudelisalaatti muuntuu helposti sesongin kasviksia vaihtelemalla. Nuudelit ja katkaravut ovat loistava yhdistelmä.
Tee kana-nuudelikeitto luisista rintaleikkeistä, joista tulee maistuva liemi.
Koko nuudeliaterian voi hyvin tarjota leikkuulaudan päältä. Kumoa possupihvit ja nuudelit mehevästi leikkuulaudalle.
Teksti: Taina Salovaara
Kuvat: Ari Heinonen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous