Reseptit

Itämaiset rullat

Itämaiset rullissa riisipaperin sisään kääritään täyte. Tässä reseptissä täyte koostetaan riisinuudeleista, katkaravuista ja kasviksista. Maista ja ihastu!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g riisinuudeleita
  • 24 kpl kuorimatonta katkarapua
  • 100 g salaattia
  • 50 g pavunituja
  • 1 kpl porkkana
  • puolikas kurkku
  • 12 kpl riisipaperiarkkia
  • nippu korianteria

Valmistusohje

Tästä annoksesta tulee 12 kpl itämaisia rullia.

Pane riisinuudelit kuumaan veteen pehmenemään muutamaksi minuutiksi. Nostele nuudeleita välillä, jotta ne irtoavat toisistaan.

Valuta nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä. Halutessasi voit pieniä nuudelit saksilla, jolloin niitä on helpompi annostella kääryleisiin.

Kuori katkaravut ja ota pyrstöliha talteen. Revi salaatista sopivan kokoisia palasia. Huuhtele idut.

Kuori porkkana ja pilko se hyvin ohuiksi tikuiksi. Leikkaa myös kurkku ohuiksi tikuiksi. Valmista kesärullat yksi kerrallaan alusta loppuun. Upota riisipaperiarkki kuumaan veteen hetkeksi, mutta älä anna sen olla vedessä liian pitkään, ettei se tule liian löysäksi.

Levitä pehmennyt arkki työalustalle ja asettele arkille 2 katkaravunpyrstöä.

Kasaa rapujen päälle salaattia, nuudeleita, ituja, porkkana- ja kurkkutikkuja ja viimeisenä korianteri. Järjestyksellä ei ole väliä muuten, mutta kannattaa varoa laittamasta teräväkulmaisia aineksia suoraan riisipaperia vasten,
jottei se meni puhki.

Taita ensin riisipaperin alareuna ja sitten molemmat sivut täytteen päälle. Kääri rulla loppuun. Nauti esimerkiksi sweetchili-kastikkeen kanssa.

Jos et tarjoa rullia heti, laita ne astiaan, johon olet levittänyt kostean pyyhkeen. Näin riisipaperi ei pääse kuivumaan.

Ohje: Mari Ekroos, Silmänruokaa – löytöretki makuihin, WSOY

X