Reseptit

Jauhelihastroganoff

Jauhelihastroganoff on kotoista lohturuokaa. Tomaattipyree, sinappi ja suolakurkkukuutiot maustavat tavallisen jauhelihakastikkeen stroganoffin tyyliseksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jauhelihastroganoff

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 suola- tai maustekurkkua

Valmistusohje

Jauhelihastroganoff tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla, murenna jauheliha pannulle ja paista kauniin ruskeaksi. Lisää sipulisilput ruskistamisen loppupuolella. Sekoita pyree, sinappi ja vehnäjauhot jauhelihan joukkoon. Lisää vesi ja kerma, murenna liemikuutio kastikkeeseen.

2. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta jauhelihastroganoff ja lisää kuutioitu mauste- tai suolakurkku.

Katso myös: Moskovanpata

Katso myös Kotiliesi.fi: Makkarastroganoff

X