Jauhelihastroganoff
Jauhelihastroganoff on kotoista lohturuokaa. Tomaattipyree, sinappi ja suolakurkkukuutiot maustavat tavallisen jauhelihakastikkeen stroganoffin tyyliseksi.
Ainekset
Jauhelihastroganoff
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g jauhelihaa
- 1 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 2 suola- tai maustekurkkua
Valmistusohje
Jauhelihastroganoff tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla, murenna jauheliha pannulle ja paista kauniin ruskeaksi. Lisää sipulisilput ruskistamisen loppupuolella. Sekoita pyree, sinappi ja vehnäjauhot jauhelihan joukkoon. Lisää vesi ja kerma, murenna liemikuutio kastikkeeseen.
2. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta jauhelihastroganoff ja lisää kuutioitu mauste- tai suolakurkku.
Katso myös: Moskovanpata
Katso myös Kotiliesi.fi: Makkarastroganoff
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous