![](https://anna.fi/awpo/img/2021/12/jouluhalko.jpg?s=54d6a0ce56e7f0b1f0b7d2e7e52505d3&fit=crop)
Jouluhalko
Jouluhalko on ranskalainen klassikkoleivonnainen. Jouluisessa kääretortussa maistuu aprikoosihillo, kerma ja suklaa. Voit tehdä myös kääretorttupohjasta suklaisen korvaamalla 2 rkl perunajauhoista tummalla kaakaojauheella.
Ainekset
Jouluhalko, pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl piparkakkumaustetta
Jouluhalko, täyte:
- 300 g aprikoosihilloa tai -marmeladia
Jouluhalko, kuorrutus:
- 1 1/2 dl hunajaa
- 1 1/2 dl kaakaojauhetta
- 3 dl kuohukermaa
Pinnalle
- nonparelleja
- 2 oksaa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Jouluhalko leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200-asteisessa uunissa 8–9 minuuttia.
4.Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä.
5. Levitä torttupohjalle aprikoosihillo ja kääri levy tiukaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri rulla paperiin ja vielä folioon. Nosta torttu jääkaappiin odottamaan.
6. Mittaa kulhoon hunaja, kaakaojauhe ja kerma. Vaahdota kuohkeaksi seokseksi. Nosta kääretorttu vadille ja peitä se kuorrutteella niin, että päät jäävät näkyviin.
7. Leikkaa toisesta päästä ohut viipale pois ja nosta se jouluhalon pinnalle leikatuksi oksaksi. Tee pintaan ’kaarnamaisia’ kuvioita haarukalla. Koristele jouluhalko rosmariini’havuilla’ ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttukakku hurmaa kahvipöydässä – rullaa kääretorttu uuteen muotoon ja lainaa makuja tutuista leivonnaisista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous