Reseptit

Joulupavlova

Joulupavlova kootaan pienistä rapeista marengeista, mascarponevaahdosta, karpaloista ja kinuskista. Kasaa pavlova kauneimpaan lasimaljaan ja koristele piparminttukarkkikepeillä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marengit

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 3-5 tippaa vihreää ja punaista elintarvikegeeliväriä

Täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl karpaloita
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tilkka omenaviinietikkaa. Jaa marenkivaahto kahteen osaan. Värjää toinen osa punaiseksi, toinen vihreäksi. Nostele lusikalla noin 16 kpl taikinanokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Voit myös pursottaa marengin kauniiksi ruusukkeiksi leivinpaperille.

2. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä. 

3. Vatkaa mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä mascarponeseokseen. 

4. Kokoa pavlova tarjoilumaljaan marenkeja ja mascarponevaahtoa kerrostaen. Voit myös pursottaa mascarponevaahdon pursotinpussilla, jossa on päässä tähtitylla. Lisää karpalot, kinuskikastiketta ja mantelilastut. Koristele joulupavlova halutessasi karkkikepeillä.

Vinkki! Voit halutessasi helpottaa urakkaa ja korvata marengit kaupan valmiilla.

Lue myös: Suklaa-taatelimarenkikakku

Lue myös Kotiliesi.fi: Suklaapavlova

X