Reseptit

Joulusalaatti

Joulusalaatti on värikäs ja kaunis kevennys tuhdille jouluaterialle, mutta myös ruokaisa lounas­ tai päivällissalaatti talviaikaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Joulusalaatti:

  • 6 keskikokoista punajuurta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 pkt (n. 170 g) pekonia
  • 200 g vihreitä pitkiä papuja
  • 80 g babypinaattia
  • 150 g lehtikaalia suikaleina
  • 4 mandariinia
  • 75 g parmesaanilastuja

Kastike:

  • 100 g granaattiomenan siemeniä (tuore tai pakaste)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Joulusalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

2. Pese ja lohko punajuuret (poista kanta ja juuri tarvittaessa veitsellä). Lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele lohkoille oliiviöljy ja mausta ne vielä suolalla. Paahda lohkoja 220-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

3. Lisää pellille pekoniviipaleet, kun paistoajasta on kulunut puolet eli 15 minuuttia.

4. Siisti pavut ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia, valuta lävikössä ja jäähdytä kylmällä vedellä.

5. Kaada isoon kulhoon lehtikaalisuikaleet ja pinaatti. Kääntele joukkoon kastike.

6. Kaada lehtikaali-pinaattiseos salaattivadille. Lisää päälle pavut ja hieman jäähtyneet punajuurilohkot. Rouhi rapeaksi paistuneet pekoniviipaleet veitsellä ja lisää salaattiin. Kuori mandariinit, leikkaa ne viipaleiksi ja nostele viipaleet salaatin pinnalle.

7. Viimeistele joulusalaatti parmesaanilastuilla.

Katso myös: Punajuuri-pekonisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi:  Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

X