juusto-sipulileivät
Reseptit

Juusto-sipulileivät

Juusto-sipulileivät tarjoaa Pariisin hallien sipulikeiton herkulliset aromit uudella tavalla. Tuhdit lämppärit käyvät kokonaisesta ateriasta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juusto-sipulileivät

  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 3 rkl pehmeää voita

Sipulitäyte

  • 4-5 keskikokoista sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Kuorrutus

  • 100 g gruyerejuustoraastetta
  • 100 g emmentaljuustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl dijoninsinappia (siemenillä)

Valmistusohje

Juusto-sipulileivät tehdään helposti näin:

1. Voitele leivät pehmeällä voilla ja nosta ne leivinpape­rilla peitetylle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Suikaloi sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna voi ja öljy pais­tinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää suola, musta­ pippuri, siirappi ja timjami, ja paista sipuliseosta välillä sekoitellen niin, että sipulit muuttuvat lopulta kullanrus­keiksi.

4. Lusikoi sipulitäyte leiville.

5. Sekoita juustoraasteet, kananmuna ja sinappi kes­kenään ja peitä sipulitäyte juustoseoksella.

6. Paista juusto-sipulileivät 225­-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

X