Juusto-sipulileivät
Juusto-sipulileivät tarjoaa Pariisin hallien sipulikeiton herkulliset aromit uudella tavalla. Tuhdit lämppärit käyvät kokonaisesta ateriasta.
Ainekset
Juusto-sipulileivät
- 6 viipaletta maalaisleipää
- 3 rkl pehmeää voita
Sipulitäyte
- 4-5 keskikokoista sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl siirappia
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Kuorrutus
- 100 g gruyerejuustoraastetta
- 100 g emmentaljuustoraastetta
- 1 kananmuna
- 1 rkl dijoninsinappia (siemenillä)
Valmistusohje
Juusto-sipulileivät tehdään helposti näin:
1. Voitele leivät pehmeällä voilla ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Suikaloi sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää suola, musta pippuri, siirappi ja timjami, ja paista sipuliseosta välillä sekoitellen niin, että sipulit muuttuvat lopulta kullanruskeiksi.
4. Lusikoi sipulitäyte leiville.
5. Sekoita juustoraasteet, kananmuna ja sinappi keskenään ja peitä sipulitäyte juustoseoksella.
6. Paista juusto-sipulileivät 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous