Reseptit

Juustoinen kasvisvoileipäkakku

Juustoinen kasvisvoileipäkakku ei vaadi vetäytymistä, vaan on heti valmis nautittavaksi. Makeat saaristolaisleipäkerrokset kätkevät sisäänsä kaksi maukasta täytettä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoinen kasvisvoileipäkakku

  • 1 saaristolaisleipä
  • 1 dl maitoa (tai vichyä) kostuttamiseen

Täyte 1

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 pieni punasipulia pieninä kuutioina
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Täyte 2

  • 1/2 kurkku raastettuna ja valutettuna
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 100 g fetajuustoa murennettuna
  • 1/4 tl mustapippuria

Väliin

  • 1 rasia rucolaa

Päälle

  • 5 retiisiä ohuina viipaleina
  • tuoreita yrttejä ja versoja

Valmistusohje

Juustoinen kasvisvoileipäkakku tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin täytteet. Täyte 1: halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kulhoon ja muusaa se haarukalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaikki muut täytteen ainekset ja tarkista maku.

2. Täyte 2: Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja tarkista maku.

3. Muotoile saaristolaisleivästä tasainen suorakaide (leivät usein levenevät hieman ylöspäin). Leikkaa se huolellisesti 5–6 ohueksi pitkittäiseksi viipaleeksi.

4. Kokoa voileipäkakku suoraan vadille. Kostuta leipäviipaleet kerros kerrokselta ja täytä vuorotellen täytteillä 1 ja 2 sekä rucolanversoilla siten, että myös päällimmäiseksi pinnalle tulee jompaa kumpaa täytettä.

5. Koristele juustoinen kasvisvoileipäkakku vielä versoilla, yrteillä ja retiisiviipaleilla.

Katso myös: Suolainen juustokakku parsatäytteellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

X