
Juustoinen kasvisvoileipäkakku
Juustoinen kasvisvoileipäkakku ei vaadi vetäytymistä, vaan on heti valmis nautittavaksi. Makeat saaristolaisleipäkerrokset kätkevät sisäänsä kaksi maukasta täytettä.
Ainekset
Juustoinen kasvisvoileipäkakku
- 1 saaristolaisleipä
- 1 dl maitoa (tai vichyä) kostuttamiseen
Täyte 1
- 2 kypsää avokadoa
- 1 pieni punasipulia pieninä kuutioina
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 3 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Täyte 2
- 1/2 kurkku raastettuna ja valutettuna
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
- 2 rkl sitruunamehua
- 100 g fetajuustoa murennettuna
- 1/4 tl mustapippuria
Väliin
- 1 rasia rucolaa
Päälle
- 5 retiisiä ohuina viipaleina
- tuoreita yrttejä ja versoja
Valmistusohje
Juustoinen kasvisvoileipäkakku tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin täytteet. Täyte 1: halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kulhoon ja muusaa se haarukalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaikki muut täytteen ainekset ja tarkista maku.
2. Täyte 2: Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja tarkista maku.
3. Muotoile saaristolaisleivästä tasainen suorakaide (leivät usein levenevät hieman ylöspäin). Leikkaa se huolellisesti 5–6 ohueksi pitkittäiseksi viipaleeksi.
4. Kokoa voileipäkakku suoraan vadille. Kostuta leipäviipaleet kerros kerrokselta ja täytä vuorotellen täytteillä 1 ja 2 sekä rucolanversoilla siten, että myös päällimmäiseksi pinnalle tulee jompaa kumpaa täytettä.
5. Koristele juustoinen kasvisvoileipäkakku vielä versoilla, yrteillä ja retiisiviipaleilla.
Katso myös: Suolainen juustokakku parsatäytteellä
Katso myös Kotiliesi.fi: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous